11 Nisan 2012 Çarşamba

Zaman su gibi akıyor!


Bu hafta sonu koşulacak Çin GP’si için geçmişe gidelim, neler olmuş bitmiş hatırlayalım. 2004’te takvime giren Çin GP’si o günden bugüne aralıksız koşuluyor. İşte Çin’deki ilk podyum..

 Jenson Button,Rubens Barrichello, Kimi Räikkönen

En genç şampiyon...
2005’te sezonun son yarışı olarak koşuldu ve sezonu şampiyon olarak tamamlayan Alonso damalı bayrağı en önde gören isimdi.


Yaşayan efsanenin son galibiyeti...
2006 Monza’nın ardından emekli olacağını açıklayan M.Schumacher bir yarış sonra koşulan Çin GP’sinde de F. Alonso ile arasında tüm sezon süren mücadeleye benzer şekilde bir mücadeleye tutuşmuş ve damalı bayrağı rakibinin önünde görerek şampiyonluk şansını son iki yarışa bırakmıştı.


The Iceman...
2007’de sondan bir önceki yarış olarak koşulan Çin GP’si 3 Şampiyonluk adayından 3.’sü olan Iceman’in zaferiyle noktalandı. Bu galibiyet Kimi’ye Brezilya’daki yarışta kazananın şampiyon olacağı bir avantajı da beraberinde getirdi. (Bir sonraki yarışta ne mi oldu? Kimi’yi kameralar önünde gülerken gördüğümüz nadir anlardan birini yaşadık)



Bir şampiyon daha geliyor...
2008’de son yarışın son virajına kadar şampiyonun belli olmayacağı Brezilya GP’si öncesinde koşulan Çin GP’sinde şampiyonluk için mücadele ettiği F. Massa’nın önünde Hamilton damalı bayrağı önde görerek şampiyonluk için büyük avantaj elde etmişti.


Hegemonyanın başlangıcı...
Çin GP’si 2009’da sezonunda 3. Yarışı olarak koşuldu. Brawn GP ile mükemmel bir başlangıç yapan J. Button ilk 7 yarışta sadece RedBull’a geçiliyor, harika performans serigileyen RBR’den Vettel galibiyeti alırken Webber de  ikinci olarak RBR’ye dubleyi getiriyordu.


Aşk..
2010’da Avrupa’ya dönmeden önceki son yarış olarak koşulan Çin GP’sinde 2009’un şampiyonu J. Button McLaren’daki ikinci galibiyetini alıyordu.


Hegemonya kırılıyor mu?
Geçtiğimiz sezonun ilk 6 yarışında 2010 Dünya Şampiyonu Vettel’in mağlup olduğu tek yer olan Çin GP’sini Hamilton kazandı. 2009’da şampiyonun ilk 7 yarışta mağlup olduğu tek yerde mağlup eden Vettel çifte Dünya Şampiyonu olduğu sene 6’da 6 yapma şansını Çin’de Hamilton’a kaybetti.


Ahmet Yılmaztekin / https://twitter.com/#!/cesaree_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder