4 Nisan 2012 Çarşamba

...THE END...


Beni tanıyanlar bilir, milyon dolarlık futbolcuları değil, trilyonlar içinde yüzen yönetici bozuntularını değil, cebindeki harçlığı biriktirerek tribünleri dolduran milyonlaradır sevgim... Onlar olmadan futbol olmaz. Maç boyu o gırtlakları patlatmadan zevki çıkmaz sahada oynanan oyunun. Onlar ki, futbolun 22 kişinin bir top peşinde koştuğu tarifini yırtıp atanlardır...

Ama gelin görün ki son zamanlarda yaşananlar bitiriyor insanın umutlarını, emiyor sanki içindeki futbol sevgisini. Uni-Ts Ankara, Trabzonsporlu bir taraftar oluşumu. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören Fenerbahçeli bazı insanları fişlemeye başlamışlar. Sarı-Lacivert atkıları açan insanların fotoğraflarında kafalarını yuvarlak içine alıp, fotoğraf altına da not olarak şunları düşmüşler:

"Fotoğrafta işaret içerisine alınan şahısları kaldıkları evde/yurtta bulup öncelikle ellerindeki atkıları alan ve gerekli yaptırımı uygulayan ilk arkadaşımıza Uni Ts Ankara olarak 2012-2013 sezonu kombinesi hediye edilecektir..! Yaptırım uygulanırken videoya alınması tek şartımızdır..!"



Sadece bu olsa...

Bu tür olaylarda ne yaparsınız ilk olarak? Küfür etmenin dışında tabi :) Emniyet yetkilerine suç duyurusunda bulunursunuz ya da bu kişileri ihbar edersiniz değil mi?

Peki bu fotoğrafın altına bir polis memuru, "İst taksimdeyim videoya alana benden iki gece taksim eğlencesi şaka yapmıyorum kendi evimde misafir edip alemlere akıcaz ya da istediği başka bişe olursa söylemesi yeter" yazıyorsa ne yaparsınız!



Bırakın siz şikeyi, şampiyonluğu, UEFA'yı, FIFA'yı da, siz nereye doğru gittiğimizi bir düşünün! Her gün tv'lere radyolara çıkıp ya da kulüplerinin sitelerinden kışkırtıcı cümlelerle açıklama yapan kulüp yöneticileri, her şeyin içine balıklama atlayan siyasetçiler, bakanlar, milletvekilleri... Gurur duyuyor musunuz eserinizle? Hiç düşünüyor musunuz bu işler nasıl bu hale geldi diye?

Bu nasıl bir faşizmdir! Fotoğrafın altındaki yorumlardan biri daha;

"Karşı çıkan arkadaşlara sesleniyorum burası ne marmara uni. Ne odtu ne boğaziçi yıllardır öyle bişi olmadı bu üniversitede olamazda o yüzden aptal aptal konuşmayın ve gereken kişiler bulunsun ve cezasını çeksin daha önce elbet birileri uyarı yapmıştır ama böyle yapılıyorsa demekki kimse uyarıyı dikkate almamıştır"

Suç ne? KTU'de okuyup Fenerbahçeli olmak mı, Fenerbahçe atkılarını alıp sokaklara çıkmak mı, kampuste gezmek mi? Peki çekilecek olan ceza ne?

Türk Ceza Kanunu'na göre suçtur bu olanlar! Şu dakikadan itibaren resimdeki insanların başına bir şey gelse hesabını kim, nasıl verecek?

Bunun artık takımı, şampiyonluğu, ligi, kupası falan kalmamış. İnsanlar kendinden olmayana o kadar tahammülsüz ve o kadar düşman ki... Sonuç ortada işte. Böyle devam edersek sonunun ne olacağını düşünmek zor değil değil mi?

Bitmiştir artık futbol falan, oynamayalım daha iyi...

...THE END...

Bu fotoğraf da tam yazıyı bitirirken elime geçti... Buyrun...


3 yorum:

  1. Unigfb.org'un cevabı da ibretlik. i.imgur.com/auG2e.png

    YanıtlaSil
  2. unigfb.org'un cevabını da yayınlayın.

    YanıtlaSil
  3. Hocam fotoğraftaki kişilerin yüzlerini lütfen gizle,

    fotoğrafı yayınla ancak yüzleri sil. Yapılan yanlışı anlatırken başkalarına malzeme verme.

    geri kalan herşey yorumsuz zaten

    saygılarımla.

    YanıtlaSil