16 Nisan 2012 Pazartesi

Emre Belözoğlu ve Irkçılık



Eboue'ye yapılan tezahürata, BJK TV'deki ırkçı söylemlere, yeşil sahadaki kavgalara, tribünlerde yaşanan bıçaklamalara, bir futbolcunun kendi takım arkadaşını soyunma odasına kilitleyip dakikalarca dövmesine, beş para etmez yöneticilerin taraftarları galeyana getirmesine, tahrik etmesine sessiz kalmadık, yine kalmamalıyız...

Zokora'nın verdiği röportajı dinlerken duyduklarıma inanamadım! Aklıma Emre Belözoğlu'nun İngiltere'de yaşadığı olay geldi, biz o zaman Emre'nin yanında olmuştuk. İnanmamıştık! İlginçtir, o zamanlar o olayı yaşayan insanlar, bugün aynı takımın formasını giyiyor! Kader işte!

Acil açıklama istedik, geldi.. Emre, "Maç bittikten sonra birbirimize sarıldık. Daha sonra çıkıp bunu söylüyorsa, art niyet ararım. O da özür dileyecekse, benden dilesin, benim tarafımdan özür dilenmesi gerekiyorsa, herkesten özür diliyorum. Aptalca bir cümleydi kabul ediyorum.” dedi.

Zokora'nın bu olay tatlıya bağlandıktan sonra açıklama yapması başka bir amaca hizmet, ama bu senin suçunun önüne geçmez, geçemez...

Kabul, Zokora o olay sonrası gerçekten incindiyse, üzüldüyse tepkisini vermeliydi. Savunduğu değerlerin kavgasını etmeliydi. Ama asıl önemli olan, en başta bu olaya sebebiyet veren davranışları, söylemleri engellemek değil mi?


Linç kampanyasına katılanlar, beynini kullanmayan, sadece ve sadece yönlendirilen kitlelerdir. Linç kültürünün şifresi de budur! Zaten takım, renk, görüş farklılığına aldanmayıp mantıklı düşünen herkes, Emre'nin ırkçı bir alt yapıya, siyasi bir görüşe sahip olmadığını bilir. Ortada bir küfürleşme var. Peki anneye küfür etmek de en büyük ayıplardan biri değil mi? Düşünün...

Ancak, FIFA 'ırkçılık' olayına bu kadar eğilmişken, sahadaki futbolcuların hala böyle konuşması inanılır iş değil. Sonuçta sadece biz yapmıyoruz ki bunu... Her yerde karşımıza çıkıyor. Tanıdık bir isimden örnek vermek gerekirse, Milan Baros'un yaptıklarını unutuk mu?


Futbol oynayanlar iyi bilir... Maç esnasında rakibi psikolojik olarak yıpratmak çok önemlidir. Ama bu, anneye küfürle ya da ırkçı söylemlerle olmamalı.. Bu ahlaksızlığa anlam veremiyorum!

Emre Belözoğlu zaten bu piyasada sevilmeyen bir adam, herkes onu konuşuyor, onu tartışıyor! Yayıncı kuruluşun yönetmeni, Emre'nin ağzından çıkacak herhangi bir küfür olma ihtimaliyle bir kamerasını ona ayırmış neredeyse! Uzun zamandır maçları dikkate izleyen herkes bunu fark etti zaten...

Sonuç olarak isteyen istediği konu hakkında yorum yapmakta özgür... Ancak vicdanlardaki adaletin terazisini iyi ayarlayın. Ahlaktan, insanlıktan bahsederken eşit yorum yapın! Siz de suç işlemeyin..



Emre Albayrak / https://twitter.com/#!/Emre_Albyrk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder