5 Nisan 2012 Perşembe

Messi yine aday!




Dünya futbol tarihinin en önemli adamlarından biri o... Lionel Messi....

Hepimizin babası, dedesi, amcası, dayısı, komşusu, dünya kupası maçını izlerken kulağınıza eğilip, "Biz Maradona'yı", "Biz Pele'yi izledik oluuuum" diye şov yapmıştır elbet. Lionel Messi de bizler için büyük bir şans. Kim bilir, bizlerde torunlarımıza aynı artistliği yapacağız günü geldiğinde.

"Bu ne ki, biz Messi'yi izledik be..."

Onun futbola başlama öyküsünü artık hepimiz ezbere biliyoruz. Yeni nesil futbolu onunla seviyor, ona öznerek oynuyor! Artık onu öylesine bağrımıza bastık ki, hani olacak olsa, evimizde bir oda verecek hale geldik! Hangimiz Barcelona maçlarını izlerken Messi'ye odaklanmıyoruz ki ya da "Acaba bu maç neler yapacak bu şeytan!" diye içimizden geçirmiyoruz!  Sağ olsun o da bu ilgiyi geri çevirmiyor, rekorlar üstüne rekor kırıyor Barcelona'da!

Tarihinde ilk kez kapak fotoğrafında bir futbolcuya yer veren Time Dergisi, geçtiğimiz yıl Messi'yi yılın en etkili 100 ismi arasında göstermişti. Dünyayı kasıp kavuran politik, ekonomik krizlerin içerisinde Messi'nin en etkili 100 isim arasında gösterilmesi hem çok ilginç hem de gerçekleri göz önüne seriyordu aslında. Futbolun evrensel bir dil olduğunu birkez daha anlatıyordu bizlere.

Geçtiğimiz sene birinci sıraya yerleşemeyen Lionel Messi'ye Time Dergisi'nden güzel bir haber daha geldi. Arjantinli futbolcu bu yıl yine listeye aday...

Time Dergisi şu anda yayında olan ankette Messi için, "

"Messi’nin rekorlarının bir sonu olacak mı? Kariyerinde yaptığı 18.hat-trick ile Cesar Rodriguez’e ait rekoru geçerek Barcelona tarihinin en golcü oyuncusu olan Messi, Leverkusen’e de 5 gol atarak bir Şampiyonlar Ligi maçında en fazla gol atan oyuncu unvanının da sahibi oldu.  Pele uyarıyor, “Messi tüm zamanların en büyük futbolcusu olabilir” yazdı!

"Sizce Lionel Messi listede olmalı mı?’ sorusunaysa, ankete katılanların yüzde 88.33’ü kesinlikle cevabını verdi. Anlaşılan Messi, bu yıl daha da güçlenerek geliyor :) 6 Nisan'da sona erecek olan anketin sonuçları 17 Nisan'da Time Dergisi internet sitesi tarafından açıklanacak... Bakalım Messi yine ilk 100'e girebilecek mi?

Ankette oy kullanmak çin tıklayın

Emre Albayrak / https://twitter.com/#!/Emre_Albyrk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder