15 Nisan 2012 Pazar

Yeni bir winner!


9.'su koşulan Çin yarışını Mercedes GP'nin Alman Pilotu Nico Rosberg kazandı. Bu galibiyetle Rosberg de Formula 1'de "Kazananlar" kulubüne adını yazdırdı.

İlk sıranın dışındaki her pilotun sürekli mücadele ve yer değiştirdiği yarışta Webber Senna ve Petrov takım arkadaşlarına karşı üstünlük sağladılar. Massa, yeni takımların pilotları haricinde puan alamayan tek pilot. Sanki Perez'i Haziran'da Ferrari'de göreceğiz. Yarışın büyük bölümü geride kalmışken podyumda olacağı düşünülen Kimi 1 tur içerisinde 12. sıraya kadar geriledi. Ufalanan lastikleriyle daha fazla gidemedi. Yarışa pit ekiplerinin de büyük katkısı oldu. Schumacher'in sağ ön lastiğinin tam takılmadan piste gönderilmesi Schumi'nin muhtemel bir galibiyet ya da ikincilik şansını bitirdi. Yine Button'ın pitte fazla zaman kaybetmesi Rosberg'i yakalayıp galibiyet için mücadele etmesini engelledi. Geçen seneki dominasyondan eser yok, 3 yarışta 3 farklı takımdan 3 güzel galibiyet gördük. 

Geçtiğimiz sene tarihinin en kötü sezonunu geçiren Williams bu sene iki genç pilotla harika iş çıkarıyor. İlk iki yarışta son turlarda yarış dışı kalan Maldonado da bu yarıştan puan aldı ve Williams iki araçla birden finish gördü. 

Marussia ise Pat Symonds'ın takıma gelmesiyle bambaşka bir havaya girdi. 3 yarışta da finish gördüler. Belli mi olur bu sene sürpriz bir puan da alabilirler.

Yarışın hayal kırıklıkları;

Lotus ya yanlış strateji ya da aracın lastiklere davranışının değişmesi sebebiyle bir turda tüm avantajını yitirdi. Sauber grid avantajını iyi kullanamadı ama bu sene zirveyi karıştıracaklarının sinyalini verdiler. Vettel geçen sene büyük üstünlük sağladığı Webber'e podyumu kaybetti, Massa yarıştan önce "puanlar" umudyla geldiği Çin'de yine eli boş döndü. Schumacher'in yine yarış dışı kalması ve araç bu kadar iyiyken F1 severleri üzdü.

Ahmet Yılmaztekin / https://twitter.com/#!/cesaree_



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder