6 Nisan 2012 Cuma

Viva Espana!




Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve bir de Bursaspor... Düşünün şimdi, bu takımların hepsi şu an Avrupa kupalarında mücadele ediyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor da UEFA Avrupa Ligi'ndeler.

Oteriteler Sarı Kanarya ile Aslan'ın finalde karşılaşacağından neredeyse emin. Önlerinde sadece birer engel kaldı. Biri Bayern Münih diğeriyse Chelsea... Adım adım finale yürüyor bizimkiler!

Avrupa Ligi'ndeyse inanılmaz bir heyecan var! Beşiktaş ve Trabzonspor yarı finalde birbiriyle kapışacak, Bursaspor da Sporting Lizbon'u geçmeye çalışacak.

Vatandaş stadyumlara akın ediyor, biletler kapış kapış... Dev ekranlar kuruluyor meydanlara, binlerce insan hep beraber maçlarımızı izliyor... Kalbimiz çıkacak yerinden, hastaneler alarmda! Formalar, kaşkollar, t-shitler yok satıyor! Savaş mı, ekonomik kriz mi, unutuldu gitti!

Türk takımları tarih yazıyor Avrupa'da... Herkes bizden bahsediyor. 'Ottoman sefere çıktı', 'İşte bu Türkler'in ayak sesleri' ya da 'Çılgın Türkler' manşetleri havalarda uçuşuyor!

Nasıl, heyecanlandınız mı?

İspanya La Liga...

Ortalama 2.500.000.000 Euro değerindeki bir lig... Her yıl bunlara benzer senaryoları yaşatıyorlar vatandaşlarına. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de UEFA Avrupa Ligi'nde...

Barcelona ve Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde fırtınalar estiriyor... Yarı finalde rakiplerini eleyecekleri günü bekliyorlar! Valencia, Atletico Madrid, Athletic Bilbao takımları da UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finaldeler. Mehmet Topal, Arda Turan'a karşı! Biri diğerini evine gönderecek! Diğer yanda Athletic Bilbao da Sporting Lizbon engeli ile karşı karşıya... Geçerse, finalde iki İspanyol takımı karşılaşacak! İnanılmaz değil mi?

İspanyollar'a özenmek ya da Türk futbolunu aşağılamak değil niyetim! Sadece futbolumuzu, yaşadığımız olayları, sıkıntıları, kavgaları düşününce, insanın içi acıyor! Sen nerdesin, ben neredeyim derler ya, işte tam o noktadayız.... İspanya'da futbol adına neler yaşanıyor, biz neler yaşıyoruz!

Sonumuz hayrolsun...

Emre Albayrak / https://twitter.com/#!/Emre_Albyrk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder