4 Haziran 2010 Cuma

FENERBAHÇE "SPOR" KULÜBÜ


Öncelikle şunu söylemek lazım. Türkiye'de 9 branşın 7'sinde şampiyonuluk kazanmak, gerçekten büyük başarıdır. Basketbol (Erkek-Bayan) Voleybol (Erkek-Bayan), Yüzme, Kürek, Boks, Masa Tenisi, Yelken ve Atletizm branşlarında alınan şampiyonluklar, Fenerbahçe'nin sadece futbol değil, bir spor kulübü olduğunun açık ve net ispatıdır.

Ama şu gerçek unutulmamalı... Türkiye'de spor denilince, akla ilk olarak ne yazık ki futbol geliyor. Futbolda başarı yoksa, bir anda bütün emekler silinip gidiyor. Bu bakış açısı değişmedikçe de, o kadar branşta alınan kupaların hiç ama hiç anlamı kalmıyor ne yazık ki!!!

Fenerbahçe Ülker'in Efes Pilsen'i mağlup edip şampiyonluğa ulaştığı maçta, tribünler gerçekten inanılmazdı. Müthiş bir destek, müthiş bir inanç vardı. Ama tribünlerdeki o burukluğu anlamak için çok da çaba sarfetmeye gerek yoktu gerçekten. Sağımdan, solumdan, önümden, arkamdan gelen tüm sesler, yine futbolda kaçan Türkiye Kupası ve lig kupasını işaret ediyordu. Herkes şıklardan 'Ne yapalım, kısmet değilmiş' seçeneğini seçiyordu elimahkum! Yine de hem tribünleri hem de müthiş bir mücadele ortaya koyan basketbol takımını tebrik etmek lazım.

Ne olursa olsun, futbolda sezona müthiş bir başlangıç yapan Fenerbahçe, yeri geldi havlu atmaya bile hazırlanırken, bir anda kendini şampiyonluk potasında bulmuş, son haftalarda alınan istikrarlı sonuçlarla da şampiyonluk umudunu son haftaya kadar taşımıştı. Ancak Türkiye Kupası'nda finale kadar geldikten sonra kupayı Trabzonspor'a kaptıran Sarı-Laciverliler, ligin son maçında da kupayı Bursaspor'a teslim etti. Başarı mı bence büyük başarı... Her iki kupada da işi finale kadar taşımak görüldüğü gibi her yiğidin harcı değil. Ama kim umursuyor, hiç kimse!!!

İşte siz ne kadar bu branşlarda şampiyonluk ipini göğüsleyip, madalya üstüne madalya, yatırım üstüne yatırım yapsanız da akıllarda kalan tek şey, futbolda yaşanan trajikomik finaller oluyor... Bize ne kalıyor, hep aynı seçenek, Ne yapalım kısmet değilmiş :)

Her şeye rağmen tüm çabanız için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder