10 Haziran 2010 Perşembe

3 bilinmeyenli denklem!

Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'a transferdeki ilk golünü attı ve Slovakyalı genç yıldız Miroslav Stoch ile 4 yıllık anlaşma sağladı. Aceto'dan alınan bilgilere göre de kendisi yaklaşık 9 milyon Euro'ya mal olmuş. Galatasaray'ın 3 haftadır peşinden koştuğu, Twente'de kiralık olarak forma giyen, Chelsea'li futbolcu Mroslav Stoch artık Fenerbahçe'de...

Asıl yeri kanat olan Stoch, hızlı, ayaklarına hakim, teknik ve golcü özelliklere sahip bir oyuncu. Gerektiğinde sol kanattan hızla içeri giriyor ve isabetli şutlarıyla topu ağlara gönderiyor. Aynı zamanda attığı arapaslarla, yaptığı ortalarla göz dolduran Slovakyalı, geçtiğimiz sezon Hollanda Eredivisie şampiyonu olan Twente'nin başarısının mimarlarından.

Vederson Bursaspor'a gitti, Uğur Boral da sakat. Bu yüzünden sol kanattaki boşluğu dolduracak olan Stoch, arkasındaki Andre dos Santos ile iyi işler yapabilir. Tabi Andre dos Santos eskisi gibi oynarsa! Son yıllardaki Brezilyalı sevdasından da vazgeçecek gibi görünen Fenerbahçe, ilk transferini çok doğru bir yere yaptı, bakalım daha neler olacak. Şimdi sırada bir savunma, bir orta saha bir de forvet var. Kadroya şöyle bir bakıldığında Bilica, Cristian ve Güiza'nın yerine iyi transferler lazım. Onlarla devam ederse Fenerbahçe'de yine sıkıntı yaşanacaktır. Bilica'nın yerine daha profesyonel, daha güven verici bir defans, orta sahada Cristian yerine hem defansa hem de hücuma yönelik bir adam lazım. Bazı haberlere göre Mehmet Topuz'un o bölgeye kaydırılabileceği konuşuluyor ama yine de o bölgeye bir adam lazım. Forvet ise zaten konuşmaya bile gerek yok, Güiza miladı doldu. Lazım lazım olmasına ama Aziz Yıldırım bu adamı yine satmayacak gibi geliyor bana! İşte şu anda Fenerbahçe'nin kadrosu aşağıdaki gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder