8 Aralık 2011 Perşembe

Derbinin ardından!


Galatasaray derbide gerçekten hak ettiği bir galibiyet aldı. Sarı-Kırmızılı cepheden yazacak bir şey yok, çünkü çok iyi oynadılar. Tribündekiler de beklemedikleri iyi oyunla karşılaşınca, onlar da havaya girdi ve hep beraber 1319 gün sonra Fenerbahçe karşısında galip geldiler...

Fenerbahçe cephesine gelince... Aslında eleştirmek yersiz ama hiçbir şey söyememek de olmaz. Taktik olarak sahaya çıkan ilk 11 herkes için tartışılır bir konu. Alex'i tek başına hücumda bırakmak, zaten bu takımın doğasına aykırı. Bienvenu sahada ama sağ kanatta... Onun yerine Dia oynayabilir miydi? Sonuçta çok ama çok zor bir deplasman... Aykut Hoca'ya taktik dersi verecek halimiz yok! Bunlar sadece herkesin kendi kafasındaki kendi doğruları! Ama bir şey var ki, bu konuda karşı bir görüş olacağını düşünmüyorum! O da 'Bilica'... Fenerbahçe'nin yediği her golde olay yerindeydi ve mutlaka ve mutlaka bir hatası söz konusuydu. Daha önce de yazmıştım, Fenerbahçe gibi bir takımda, onun gibi bir oyuncunun yer alması gerçekten mantık dışı. Verilen parayı bir kez olsun hak ettiğini sanmıyorum. Onun yerine oynayacak olan Bekir sakat! Orhan ya da Serdar Kesimal denenir miydi? Onlar da hazır değil! Bu da bize bir şeyi kanıtlıyor, devre arasında bir defans oyuncusu şart!

Ofans gücüne gelince... Niang'ı hepimiz hatırlıyoruz. Sadece biz değil, geçen sene karşısına çıkan bütün defans oyuncuları hatırlar onu! Bu sene yaşanan çirkin süreç, ne yazık ki onu bu takımdan ayırdı! Bienvenu genç ve yetenekli bir oyuncu. Ama ne Niang gibi hızlı ne onun kadar güçlü ne de onun kadar bitirici! Semih desen bu sezon çok formsuz. Toparlar mı ondan bile emin değilim... Bu da bize bir şeyi daha kanıtlıyor, bir tane de forvet oyuncu transferi!

Öyle ya da böyle, 1319 gün sonra Galatasaray karşısında bir mağlubiyet aldı Fenerbahçe! 2 senedir de derbi kazanmaya aç bir takımdan söz ediyoruz! Hak ettiler, kazandılar. Geçmişte yaşamak değil ama bazı kesimler 6-0'ın rövanşı diyorlar, o kadar da değil!

Kimsenin aklında değil ama hatırlatmak da lazım! Bazı karanlık zihinler unutuyor, unutturuyor çünkü!

Deplasman yasağı' ayıbı, tüm hızıyla devam ediyor 'süper' ligimizde! Dev derbinin oynandığı akşam tüm gözler Arena'da, futbolumuzun en büyük iki takımı sahada! Ancak bir şeyler eksikti! Yıllar yılı süregelen bir gelenekten yoksundu tribünler! Kulaklar, Arena'da muhalif bir ses aradı, ama nafile! Yasaktı, gelemediler! Bu yasağa en çok karşı çıkacak olan taraflardan biriydi Sarı-Kırmızılılar ama onlarda da pek ses yoktu! Demek ki bu konuda rahatsız olan çok az insanız biz!

Ne olursa olsun bu yasakçı zihniyet asla kabul edilmemeli! Dün Arena'da Fenerbahçe taraftarı yoktu, 2 hafta sonra Trabzonspor taraftarı gelemeyecek Kadıköy'e! Ne Beşiktaş taraftarı ne Galatasaray taraftarı yerinden kımıldayabilecek bundan sonra! İçinize siniyor mu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder