28 Nisan 2010 Çarşamba

Hey gidi Cüneyt Çakır




Ne övmek ne de yermek için yazıyorum bunları. Ama bu olanları görmezden gelemeyiz, gelmemeliyiz...

Yıllardır konuşur bu millet onları. Sadece orta olanlarını değil, yan olanlarını da dörüncü olanlarını da... Hatta ve hatta toplu olarak, hep bir ağızdan onların annelerini de, karılarını da, çocuklarını da...

Her yıl mutlaka birilerinin canını yaklarlar şu baş belası hakemlerimiz. Penaltılar çalınmaz, top kale çizgisini geçer ama oyun devam eder, kırmızı kartlar havada uçuşur, oyun ihlalleri falan filan, neler olur neler! Tamam kabül, formsuzdurlar, oyunun kontrolünü kaybederler, tribünlerin etkisi altında kalırlar, eyyamcılık yaparlar bilmem ne!

Hemen empati kuralım... Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Galatasaray... Bu takımlarımız Avrupa Kupaları'nda mücadele ettikleri zamanlarda, hakemi etki altına almak için sahamızdaki maçlarda var gücümüzle bağırmaz mıyız? Biz deplasmana gittiğimizde rakip takımın taraflar aynı şekilde bağırmaz mı, bağırır... Peki yok mudur etki altına girip bedavadan kartların çıktığı maçlarımız, elbetteki vardır...

Maçlardan önce düzenlenen basın toplantılarında, UEFA'ya yazı gönderdik. Şu maça yabancı hakemin atanmasını istedik de, bilmem ne derler... Olabilir mi böyle bir şey? UEFA kalkıp da senin iç işlerine karışır mı, karışmaz...

Bunlar her takımın mağlubiyet sonrası taraftara şirin görünme ve 'bakın hakkımızı nasıl da savunuyoruz' demek için yapılmış göstermelik hareketlerden başka bir şey değildir ne yazık ki!

Dedim ya, ne övmek ne de yermek için yazdım bunları. Herkesin gönlündeki takımın en kritik zamanlarda, en önemli puanları gitmiştir hakemler sayesinde. Ama bir o kadar da kazanmışızdır havadan puanları! Bizim ülkede futbola böyle pozitif bakmak pek kabul görmez ama onlar da insan diyiveriyor insan içinden.

Her şeye rağmen bir gerçek var! Yarın akşam UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında, Fulham-Hamburg maçını yönetecek olan hakem bir Türk, adı da Cüneyt Çakır. Şöyle bir yoklayın hafızanızı. Kim bilir kaç kere arkasından küfürler ettik değil mi!

Ama durun! Sadece onunla da kalmadı, Bahattin Duran ve Tarık Ongun yardımcısı, Halis Özkahya da maçın dördüncü hakemi olacak. Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım da ilave yardımcı hakem olarak görev alacaklar. Hiç de istemediğimiz bir tablo yani!!!

Ne diyelim, hepsine de ayrı ayrı başarılar... Şimdi soruyorum, kariyerinde buralara kadar yükselen Cüneyt Çakır, Fulham-Hamburg maçında hatalı bir penaltı kararı verse ne olur? UEFA'yı boş verin, Türkiye'de neler olur, neler konuşulur bir düşünün!!!

Yeri gelmişken Cüneyt Çakır'ın 2009/2010 sezonunda görev aldığı uluslararası maçları da yazalım...

3 Mart 2010: Hollanda-ABD milli maçı
25 Şubat 2010: Marsilya-Kopenhag (UEFA Avrupa Ligi)
17 Aralık 2009: Ajax-Anderlecht (UEFA Avrupa Ligi)
5 Kasım 2009: Levski Sofya-Salzburg (UEFA Avrupa Ligi)
1 Ekim 2009: Valencia-Genoa (UEFA Avrupa Ligi)
9 Eylül 2009: Arnavutluk-Danimarka (2010 Dünya Kupası Grup Eleme)
20 Ağustos 2009: Nacional-Zenit (UEFA Avrupa Ligi Play-Off)
30 Temmuz 2009: Steaua Bükreş–Motherwell (UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu)
21 Temmuz 2009: Levadia Tallinn-Wisla Krakow (UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu)
26 Haziran 2009: İsveç-İngiltere (U-21 Avrupa Şampiyonası Yarı Final Maçı)
19 Haziran 2009: Belarus-Sırbistan (U-21 Avrupa Şampiyonası)
15 Haziran 2009: İngiltere-Finlandiya (U-21 Avrupa Şampiyonası Açılış Maçı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder