29 Nisan 2010 Perşembe

Mourinho 3-2 Barcelona





Tam da futbol oynamak isteyenlerle, oynatmak istemeyenlerin maçı oldu... Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İtalyan devi Inter, Barcelona'ya 1-0 mağlup olsa da ilk maçta aldığı 3-1'lik skor avantajı ile adını finale yazdırmayı başardı.

İzleyenler görmüştür Camp Nou'daki muhteşem şovu... Taraftarlar tribünleri doldurmuş, tamamen galibiyete odaklanmıştı. Pankart şovlar, kulakları sağır edecek tezahüratlar, insanı adeta büyülüyordu. Bir de bu 98.000 kişinin önünde Portekizli teknik adam Mourinho olunca, bir başka hale büründü Nou Camp!

Geçmişte Barcelona'da tercümanlık yapmış Portekizli teknik adam Mourinho, Barcelonalı taraftarların Luis Figo'dan sonra en çok nefret ettiği ikinci adam. Gerçekten de seveninden çok, nefret edeni var bu adamın... Kurt hoca, maç öncesi verdiği demeçler, kışkırtıcı hareketleriyle her zaman rakip takımın bir numaralı düşmanı olumuştur... Daha önce oynanan Barcelona - Inter maçında kendisine 'Tercüman' diye tezahürat eden Barçalılar'a inat, bu maç için aklında bir tek Santiago Bernabeu'da oynanacak olan final maçı vardı. Yani, Camp Nou'da adeta döktürmek isteyen Barcelona'ya top oynatmayacaktı Mourinho, zaten öyle oldu.

90 dakika boyunca 'Catenaccio nedir, nasıl yapılır' tüm dünyaya izlettiler Mourinho ve arkadaşları. Maç başladı, şöyle bir baktığınızda tüm ibreler Barça'dan yanaydı. Inter yarı sahasından çıkamıyordu, Barcelona'da bu güne kadar yapmadığı kadar kanatlardan ceza sahasınma ortalar gönderiyordu. Tabi gönderiyordu da ne oluyordu, hiç. İlk yarıda Messi'nin ceza yayından vurduğun şut dışında adam gibi pozisyonu yoktu Katalanlar'ın...

Mücadelede 28. dakikada Motta ikinci sarı karttan kırmızı ile oyun dışında kalınca, gol bekleyen ağızlar sulandı, Barça gol gol gol' diye nidalar atılmaya başlandı :) Ancak Inter öyle bir kapanıyordu ki kendi sahasına, Eto'o ve Milito bile artık kanat oyuncusu olmuş, Barcelona ataklarını engellemeye çalışıyordu. Tabi tüm bunlar Motta'nın oyundan atılmasının sonucu da olabilir. Inter kapandıkça kapandı, Barça'nın gol bulabilme şansı da aynı oranda düşmeye başladı... Bu yüzden Motta atılmasaydı belki de başka olabilirdi skor...

İkinci yarıda Camp Nou'da tezahüratlar yavaş yavaş dinerken, bir ara 98.000 kişinin arasından Inter taraftarlarının sesleri bile duyuluyordu. Barcelona için dakikalar bir bir azalırken, Guardiola risk alacağı yerde Ibrahimovic'i oyundan alarak tüm izleyenleri şaşkınlığa uğrattı. BU arada, Ibra oyundan çıkarken bize çok tanıdık bir sahne gerçekleşti Camp Nou'da... Fenerbahçe'de Güiza'nın oyundan çıkıp Semih'in oyuna girdiği zaman olanların tam tamına aynısı yaşandı. Ibra tabelada kendi numarasını görüp saha kenarına doğru yöneldi, stadın yarısı alkışlıyor, yarısından da homurdanmalar yükseliyordu. Veee Bojan Krkic sahaya adımını attı ve o işte anda gürültü koptu.

Ibra'nın yanına Krkic'i koysan belki daha iyi olurdu ancak, Krkic oyuna girdikten sonra Ibra'dan daha iyi iş çıkardı desek pek de yalan olmaz... Hele öyle bir pozisyon kaçtı ki.... Sol kanattan arka direğe doğru gelen ortaya, müsait pozisyonda Krkic kafa vuruşunu yaptı, milyonlarca insan bu vuruşla beraber gol diye ayağa kalktı ama top direğin hemen yanından auta gitti.

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Barcelona ofsayt da olsa, Pique ile aradığı golü buldu... Biraz geç oldu ama, Barcelona bu... İki dakikada 2 gol bulabilirdi. Ümütler yeniden yeşerdi, Nou Camp ayaklandı... Maç bitti bitecek derken, Krkic ile bir gol daha buldu Katalanlar, ama işte o gol sayılmayınca her şey sona erdi...



Şampiyonlar Ligi'nde yıllardır hasret kalan İtalyan devi Inter, 38 yıl sonra yeniden finale çıkıyordu. Bitiş düdüğüne saniyeler kala yere çökmüş olan Mourinho, son düdükle beraber fırladı Nou Camp'ın çimlerine... Çocuklar gibi şendi! Şöyle hafiften Barcelona taraftarına doğru şovunu yaptıktan sonra, soluğu kendi taraftarının yanında aldı. Çok Abartılıydı, ama kendince de haklıydı. geçen sene dünya üzerinde kupa bırakmayan Barcelona'yı kupa dışına itiyordu... Bu arada Victor Valdes'le de arasında ufak bir sürtüşmenin ardından doyasıya kutladı top oynatmayarak aldığı final biletini... Kimse istemezdi bu maçın böyle 1-0 bitmesini ama kim olsa aynı şeyi yapardı Barcelona karşısında.

Santiago Bernebeu'da finalin adı FC Inter - Bayern Münih... Bakalım Kurt hoca Mourinho'nun öğrencileri neler yapacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder