4 Mart 2010 Perşembe

Yapma bunu, yapma bunu!


A Milli Takım İnönü Stadı'nda Honduras'ı 2-0 yenince, gazeteler sanki takım sahada döktürmüş gibi, "Şimdi Dünya Kupası'nda olmak vardı anasını satayım" gibilerinden naralar atmış...

Dün akşam oynanan Honduras maçını adam akıllı izleyen varsa anlar beni... Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu, Emre Güngör, Servet Çetin, Caner Erkin, Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Volkan Şen ve Mevlüt Erdinç ilk 11'i ile sahaya çıkan millilerimiz, 41'de Emre Güngör, 55'te Hamit Altıntop'un güzel golüyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Galip ayrıldık ayrılmasına ama, daha maç öncesinde kadroya şöyle bir bakınca, bu takımın öyle ahım şahım bir futbol oynayamayacağını da öngörmüştüm. Tamam, daha şimdiden takım sahada fırtına gibi essin demiyoruz ama, bu oyunla Dünya Kupası'nda yeri yerinden oynatırdık gibi manşetlere, yazılara, yalakalıklara ne gerek var. Nasıl olsa bir şey kazanmadık, bir şey kaybetmedik. Haticeye değil de netice bakmanın ne anlamı var. Beyaz sayfalar açmalar, Ah Dünya Kupası Ah'lar falan... Gereksiz hareketler bunlar!

Her şeye rağmen dünkü maçta, Emre ve Arda'nın uyumu güzel, Hamit'in orta alandaki hakimiyeti güven verici, sonradan oyuna giren Tuncay'ın hareketliliği ise her zamanki gibi heyecanlıydı. Birçok oteritenin de söylediği gibi bu takımın adam gibi bir santrafora ihtiyacı var. Şu şartlarda Hakan Şükür'ü mumla arıyan var mıdır acaba benden başka?

Neyse... Önümüzde daha uzun bir maraton var. Elbet takımda daha çoook değişiklikler olacaktır. Ne diyelim, umarım Milli Takım adına güzel günler bizleri bekliyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder