9 Mayıs 2012 Çarşamba

Devler ilk kez İstanbul’da!



Düşünsenize; ….. Lojistik dorsesiyle ya da yanınızdan geçerken havalı kornasını öttüren şehirlerarası yollarda gördüğünüz dev araçların yarıştığını.

Formula 1’i kaybettikten sonra İstanbulPark’ta ilk defa koşulacak yarış olan Kamyon yarışı Avrupa’da Formula 1’den sonra pistlere en çok seyirci çeken organizasyon. Bu organizasyonun bu seneki ilk yarışı da İstanbulPark’ta bu hafta sonu koşulacak.

Kamyon yarışları, ülkemizde 'Tır çekicisi' olarak adlandırılan araçlarla yapılıyor. Araçların özelliklerinden bahsedecek olursak Kamyonlar 5.5 ton ağırlığa, 13 litre ve yaklaşık 1150 beygir gücünde ve 5500 Nm tork üreten dizel motora sahip. Yarış sırasındaki azami süratleri 160 km/s ile sınırlandırılmış durumda. Bu hız sınırlaması olmasa, yarış kamyonları 200 km/s'e ulaşabilecek güçteler. Motor devri 2.500 d/dk civarında olan kamyonlarda, 16 ileri manuel vites kutusu kullanılıyor. Kamyonların genişliği 2550, yüksekliği ise en fazla 2500 mm’den olabiliyor.


 Kamyon Yarışlarında yarış hafta sonlarında Cumartesi ve Pazar günleri 2’şer yarış olmak üzere birbirinden bağımsız 4 yarış koşuluyor.  5.337m pist uzunluğuna sahip İstanbulPark’ta her yarış 9 tur sürecek.

Kamyon Yarışı Takımları:
BUGGYRA RACING
MKR TECHNOLOGY
MKR TEAM 14 JUNIORS
TRUCK SPORT BERNAU
TEAM HAHN OXXO MIKA
TRUCK RACE TEAM ALLGÄUER

Kamyon yarışı haricinde Yarış hafta sonunda, ayrıca 2012 Türkiye Pist Şampiyonası'nın da ikinci ayağı da koşulacak.  Bizler İstanbulPark’ta yarışın keyfini çıkarırken kulaklarımız da bir yandan Formula 1 İspanya GP’sinde olacak.


Ahmet Yılmaztekin / https://twitter.com/#!/cesaree_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder